Global trend ‘CHP’ diyor

Türkiye’nin global hâkim güçlerle en fazla uyum içinde çalışması ve global trendlere kolay adapte olması gereken bir dönemdeyiz. Seçimden sonraki yıllar, Türkiye’nin kendini...

Türkiye’nin global hâkim güçlerle en fazla uyum içinde çalışması ve global trendlere kolay adapte olması gereken bir dönemdeyiz. Seçimden sonraki yıllar, Türkiye’nin kendini düşürdüğü yalnızlık, tecrit edilmişlik hissinden çıkmak için uğraş vereceği dönem olacak.

Eğer bunu başarırsak, belki o zaman kendimizi biraz toparlayıp tekrar yükselişe geçme ihtimalimiz olabilir. Bu yapılmadığı ve her şey bugün olduğu gibi bırakıldığı takdirde bizleri sonuçları acı olacak gelişmeler bekliyor.

Anlayacağınız, Türkiye’yi biraz aydınlığa çıkarabilecek bir hükümet için global trendlere, dünyanın kendisine çizdiği ana rotalara bakmak gerekiyor.

Bu açıdan bakıldığında global trendler ve dünyanın gidişatı, Türkiye için CHP demekte. Her gösterge, Türkiye’de CHP’nin içinde güçlü biçimde yer alacağı hükümet modellerinin şansının büyük olacağını söylüyor.

BU TRENDLER NE?

1 Mayıs gösterilerinin New York’ta yapıldığı Union Square’de bir Barnes and Noble kitap dükkânı var. Bunun yeri stratejik önemdedir; çünkü bu dört katlı bina çok önemli iki üniversite (NYU ve New School for Social Research) ile birçok start-up yeni teknoloji şirketinin bulunduğu alanlara yürüme mesafesindedir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 275 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 264 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 250 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 165 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 153 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar