Fırtınalı sularda kaptanlık

Bugüne kadar benzeri görülmemiş sosyal ve siyasi kargaşalar nedeniyle adeta bir kasırgaya yakalanmış olan dünya denizinde, ülkelerin kaptanlığında kimlerin oturduğu yani “liderlik” özellikle...

Bugüne kadar benzeri görülmemiş sosyal ve siyasi kargaşalar nedeniyle adeta bir kasırgaya yakalanmış olan dünya denizinde, ülkelerin kaptanlığında kimlerin oturduğu yani “liderlik” özellikle önemlidir. Dünyayı sarsan bu kasırga özellikle bölgemizde çok daha sert, tehlikeli geçmektedir.

Türkiye, bu kasırganın etkilerine özellikle açık olan, gemisi her an alabora olabilecek tehlikelerle karşı karşıya olan ülkedir.

O yüzden bu kasırgalı dünya denizinde ülke gemimizin başında kaptanlık koltuğunda Erdoğan’ın ve yanında Ahmet Davutoğlu’nun oturması, bu kasırgadan çıkabilmemiz açısından hem bir şanstır hem de Türkiye’nin kıymetini bilmesi gereken bir gerçektir.

Güncel siyasi karşıtlıkların tümünü bir kenara bıraktım, reel siyasetin acımasız koşulları artık beni ilgilendirmiyor. Ben şu anda sadece dünya koşullarına ve o koşulların her ülkeyi, tabii ki Türkiye’yi de nasıl sarsmakta olduğuna bakıyorum.

Bu zor koşullardan sağ salim çıkabilmemiz ve tekrar “Bizimdir” diyebileceğimiz sosyal normal koşullarımıza geri dönebilmemiz için Erdoğan ve Davutoğlu’nun liderlikleri çok önemlidir.

en bunu kaçırılması, görülmemesi imkânsız olan bir gerçeğin tespiti olarak görüyorum. Ama bakıyorum da bazı, Erdoğan nefretiyle gözleri körlemiş, nefretleri beyinlerini tamamen teslim almış çevreler, sanki dünyaya karşı mağlup veya rezil olsak da olur, yeter ki Erdoğan ve AK Parti mağlup olsun başka bir şey istemeyi düşünmüyormuş gibi davranıyorlar.

Bazıları, eskinin sol geleneklerinden de gelen ve bu yüzden Rusya’ya onun tarihi nedeniyle sempati kırıntıları taşımakta olan çevreler, son yaşadıklarımızda bile Türkiye yerine Rusya’yı daha destekleyebilecek durumdalar.

Türkiye, Suriye kasırgasının içinde kaçınılmaz olarak taraf da oldu ya... Bahsettiğim çevreler sadece bu yüzden bile Rusya veya Amerika’ya daha sempatiyle yaklaşma arayışlarındalar. Hatta keşke Rusya ile ABD birleşirken Türkiye’ye de karşı tavır alsalar da sonuçta AK Parti ile de dünyanın hesaplaşmasını gerçekleştirseler diye bekliyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 275 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 264 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 250 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 165 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 153 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar