Fikri Hür Vicdanı Hür

Medya camiası içinde bir kardeşim olarak gördüğüm İsmail Küçükkaya adına başlıktaki cümleyi vermiş olduğu kitabını yazdı. O da bana ‘Abi’ diye hitap etiğine göre ona kardeşlik duygusu besleyen duygularım karşılık görüyor olmalı.

Medya camiası içinde bir kardeşim olarak gördüğüm İsmail Küçükkaya adına başlıktaki cümleyi vermiş olduğu kitabını yazdı.

O da bana ‘Abi’ diye hitap etiğine göre ona kardeşlik duygusu besleyen duygularım karşılık görüyor olmalı. Bizim meslekte birbirine güzel duygular besleyerek var olma ender bulunan bir durum olduğundan, geçmişte kalan onca unutulmuş arkadaşlıklardan sonra onun da arkadaşlığını kaybetmek istemediğim İsmail, meslek yaşamının özetini güzel veren bir başlık koymuş çalışmasına.

*

Bizim ülkemizde yazanların çizenlerin ‘fikri hür vicdanı hür’ kalabilmeleri hayli zor olduğundan İsmail meslek yaşamının başka hiç bir pozitif yönü olmasa da böyle kalabildiği için takdir edilmeli bence.

Onu 1991 yılından bu yana tanırım. O tarihten bugünlere bizim mesleğimizin hayli darbe yediği yıllar olduğuna göre İsmail o yıllar içinde daima fikri hür vicdanı hür olarak kalmakta bazen zorladıysa dahi en azından bu yönde bir niyet gösterdiği için takdir edilmeye hak kazanıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 268 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 263 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 246 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 160 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar