Fetih kutlaması

Fetih kutlamasına halkın büyük heyecanla, coşkuyla katılması birtakım çevrede tepki ve alay etmeye varan tavırla karşılandı. Bu tavır normaldir; çünkü büyük değişim süreçlerinde...

Fetih kutlamasına halkın büyük heyecanla, coşkuyla katılması birtakım çevrede tepki ve alay etmeye varan tavırla karşılandı. Bu tavır normaldir; çünkü büyük değişim süreçlerinde eski yerleşik düzenin savunucuları, yani merkez olarak adlandırılan cephenin insanları, anlayamadıkları, kavrayamadıkları halkın tavırlarına ya karşı çıkarlar ya da alay etmeyi tercih ederler.

Fetih kutlaması sonrasında da aynı şey yaşanıyor. Evet, Türkiye büyük bir değişim içinde. İktidar “yeni Türkiye” dediği yeni bir ülke tanımlıyor. Onun tarihini yeniden yazıyor, bu yüzden kutlamaya alıştığımız yıldönümlerinin yerine başkaları getiriliyor. Eskiden önem verilenler önemsizleştiriliyor, yerine daha önemli olması gerektiği söylenenler konuluyor.

Merkez diye adlandırılabilecek eski yerleşik düzenin insanları, eski siyasetçiler, merkez medyanın gazetecileri, yaşanan bu süreci tam kavrayamıyorlar. Kavrayamadıklarını da yokmuş farz edip ret veya alay etme yoluna gidiyorlar.

Eski merkezi tamamen atlayıp yeni Türkiye’ye uygun bir merkez kuran Erdoğanve iktidar, halkla direkt bağlantı kurarak yeni bir düzen oluşturmakta.

Eski merkezi, anlayamadığı bu değişim korkutuyor ve anlamadıkları şeye karşı çıkıp onunla alay etmenin bir çözüm olamayacağını göremiyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 274 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 264 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 249 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 165 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 152 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar