Fenerbahçe ve yeni Türkiye

Fenerbahçe’nin Ümraniyespor’a yenildiği maçı seyrederken aklıma ister istemez AK Parti'nin henüz kurulma çalışmaları yapılırken ki günler geldi.Bir zamanlar süper güç, global...

Fenerbahçe’nin Ümraniyespor’a yenildiği maçı seyrederken aklıma ister istemez AK Parti'nin henüz kurulma çalışmaları yapılırken ki günler geldi.
Bir zamanlar süper güç, global marka olarak nitelendirilen takımların bugün düştüğü durum, iktidara geldikten sonra yeni Türkiye’yi kurmaya girişen Ak Parti karşısında özellikle CHP’nin düştüğü duruma benziyor.
Hatırlayın egemen güçler neler demişlerdi, lider Erdoğan için 'muhtar bile olamaz', 'Ak parti bir şey yapamaz', 'Bu parti kapatılır' lafları uçuşuyordu etrafta.
Ama parti kuruldu, iktidarı aldı ve yeni Türkiye’yi inşa etmeye başladı.
11 Ağustos’ta o dönemde Ak Parti aleyhine yayın yapmakta olan Hürriyet’te yazdığım yazıda partinin iktidara yürüdüğünü ve bunun cumhuriyetimiz için iyi bir şey olduğunu söylemiştim.

ESKİ TÜRKİYE TEPKİSİ

Bu yazıya verilen tepkiler de tam eski Türkiye’ye özgüydü.
Telefon açanlar "Bir istihbaratın mı var yoksa beklentilerini mi yazıyorsun, böyle şey olmaz" diyorlardı.
Ben ise "Gidişatı görmemek için akıl tutulması geçiriyor olmak gerekir"diyordum.
"Bu partinin iktidarı artık kaçınılmaz ve Türkiye’nin de çok ihtiyacı olduğu gelişmedir" cevabını vermiştim o günlerde.

ERDOĞAN'IN ÖNEMİ

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 268 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 263 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 246 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 160 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar