Ev hapsi

Babam gönüllü olarak ben ise diz ameliyatı nedeniyle evden çıkmıyoruz. Bir tür ev hapsindeyiz yani...

Babam çıkmama gerekçesini ‘tüm insanlıktan ve dünyadan tiksinme’ olarak söylüyor. 94 yaşında ve hayat tecrübesi hayli zengin olan bir adama ‘haksızlık yapma’ diyecek halim yok… Bu tecrübe inanılmaz zenginliktedir; babam eski Ankara’daki tüm pavyonları, gece kulüplerini ve meyhaneleri iyice gezmiştir. Hatta bir ara bir pavyonda bir hafta boyunca kaldı bile eve hiç gelmediydi. Eh bu da hayatta bir adama tecrübe vermeyecekse başka neyin verebileceğini de ben bilmiyorum.

Babam tiksiniyorsa bir bildiği vardır diyorum. Bildiği yoksa bile bence yine de haklı. İnsanlığın ve dünyanın bir hayal kırıklığı yarattığı kesin. Ben de aynı düşünüyorum, üstelik ben babama göre gencim (tabii babamla karşılaştırıldığında dünya nüfusunun neredeyse tamamı genç sayılabilir.)

***

Bu yüzden dışarıya çıkmamı engellediği için ameliyat olduğuma seviniyorum bile.

Babam da bana telefonda "Oğlum birkaç yıl önce bacağımı kırıp hareketlerimi mecburen azalttığım için memnunum, artık görmek istemediklerimi (Bunun sayısı hayli fazla bunu da bilin) görmemek için nedenim de var" dedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 268 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 263 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 246 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 160 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar