Ertuğrul Özkök hangi harfe uyuyor

Seksüel konulara ilgim 18 yaşında Che Guevera özentisi hayli güçlü bir delikanlı olarak geldiğim New York'ta 1970'li yılların başlarında başladı. İlk başlarda teorik çalışmalarım vardı tabii ki ama pratik çalışmalar da yapıyordum.

Daha sonra yıllar geçtikçe çalışmanın teorik bölümü daha ağır basmaya başladı. Sonunda şu anda tamamen akademik bir ilgi duyuyorum konuya ilişkin.

Şu anda LGBT harketinde yaşanmakta olan dönüşümü takip etmekteyim.

Kendi cinsiyetini sorgulayan ve yeni tanımlar getirilmesini isteyen insan sayısı devamlı arttığından LGBT hareketi adına sürekli yeni harf eklemek zorunda kalıyor.

Olan biteni en azından benim kadar ilgiyle takip ettiğinizden emin olduğumdan mutlaka biliyorsunuzdur hareket adına Q harfini de eklemiş durumda. Hareketin bir başka adlandırılış biçimi de LGTBIA oldu.

Bunların ne olduğunu biraz sonra tabii ki anlatacağım ama böyle giderse insan cinsiyetindeki farklılıkların ve zenginliğin tanımlanabilmesi için artık alfabenin tüm harfleri de yetmeyecek gibi geliyor bana.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 268 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 263 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 246 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 160 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar