Erşan Kuneri'yi seyrederken...

Habertürk Gazetesi Yazarı Serdar Turgut'un bugünkü (27.05.2022)''Erşan Kuneri'yi seyrederken...'' başlıklı yazısı.

Erşan Kuneri’yi seyretmeye başladıktan bir saat kadar sonra, mutlaka anlamadığım bir şeyler olması gerektiği hissine kapıldım.

Dizi hakkında olumsuz fikir bildirenlerin etkisi altında mıyım acaba diye düşündüm bir süre. Bu değildi mesele çünkü ben Cem Yılmaz’ın zekasına güvenimin o kötü yorumların yanlış olduğunu göstereceğini düşünerek seyretmeye kararlılıkla oturmuştum.

Ama ilk saatten sonra içimde bir huzursuzluk bir hayal kırıklığı oluşmaya başlıyor gibiydi.

Her parlak, her yaratıcı beyin arada bir beklenenden daha kötü performans ortaya çıkarabilir gayet tabii ki. Bu diziyi de Cem Yılmaz’ın, her yaratıcı beyinin bazen başına gelebilecek bir yanlışı, bir başarısızlığı olarak damgalayıp o noktada bitirebilirdim işi.

Ama ben de mizah yazarlığı ile başlamış olduğumdan ve mizahımda kamuoyunun 'bel altı' diye nitelendireceği esprilerden katiyen kaçınmamış olduğumdan olsa gerek diziyi sabırla seyretmeyi sürdürdüm.

Cem Yılmaz’ın projesi hakkında kafamda ilk gerçekten anlama ışığı seyretmemin bir aşamasında sanki bir Monty Python’s Flying Circus skeci seyrediyormuşum duygusu ile dolmamla oldu.

Monty Python’u aşağıda daha detaylı anlatacağım ama bu 1970’li yıllarda absürt komedisi ile soyut saçmalıkları ile dünya komedi dünyasını radikal biçimde değiştirmiş ve absürdü, saçmalığı ve genel ahlak kuralarına karşıtlığı komedinin meşru ve vazgeçilmez parçası hakine getirmişti Monty Python.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 268 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 263 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 246 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 160 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar