Erdoğan’ın Noel mesajı

Global dünyanın hâkim merkezlerinin İslam’ı düşmanlaştırma girişimlerinin yaygınlaştığı ve hatta Müslümanlara yönelik faşizan arzuların yükselişe geçirildiği bir...

Global dünyanın hâkim merkezlerinin İslam’ı düşmanlaştırma girişimlerinin yaygınlaştığı ve hatta Müslümanlara yönelik faşizan arzuların yükselişe geçirildiği bir dönemde, çoğunluğu Müslüman olan bir ülkenin İslami duyarlılıkları yüksek ve İslami âlemde saygı duyulan Erdoğan gibi bir liderinin Noel mesajı yayınlamış olmasının önemi çok fazladır.
Güç merkezleri bu dönemde ülkemizin bulunduğu coğrafyanın haritalarını yeniden çizmeye girişmek isterlerken bir yandan da gelecek için İslam’ı ve Müslüman ülkeleri yeniden konumlandırmaya, kategorize etmeye kararlılar.
Bu coğrafyaya ve inanışına karşı çok yönlü bir saldırının olduğu ortamda Türkiye gibi ülkenin ve onun liderinin sağlam durmasının önemi büyüktür.
Türkiye ve onun lideri, dünyada her zaman olduğu gibi hayati ve merkez önemde bir rolü istemeden de olsa üstlenmiş görünmektedir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu’nun bu hassas ve kritik ortamda yayınladıkları Noel mesajları, önemli rol üstlenmek zorunda olan Türkiye’nin ne tür bir dünya arzuladığını gösteren ve Müslümanlık hakkında doğru algılar oluşturacak türden bir açılımdır.
Yıllardır yazıyorum, Türkiye, her inanca, her farklı yaşam tarzına saygısıyla Müslüman ülke olarak bu dünyada rol modeli olabilecek tek ülkedir.
Bu coğrafyanın ve dünyanın geleceği, Türkiye’nin omzuna yüklenen bu tarihi zorunluluğu doğru ve güçlü taşıyabilmesine bağlıdır.
İşte bu nedenle kendi iç barışını sağlamış Türkiye’nin, global dünyanın dalgalı sularında güvenli yön buldurabilecek Erdoğan gibi bir lidere ihtiyacı şu anda her zamankinden daha fazladır.
Erdoğan’ın bu ortamda, “Başkanlıktan niye korkuyoruz?” sorusunu sorması son derece haklıdır ve bence bu soruyu hepimiz kendimize sormalıyız. Ve bu soruya dürüst, önyargılarımızdan uzak bir cevap da vermeliyiz.
Eğer bu karmakarışık ve tehlikelerle dolu dünyada, Müslüman ülkelere global manada eşit bir gelecek ve ülkemize de bu gelecekte liderlik pozisyonu istiyorsak, bu soruya “Artık korkmuyoruz” cevabını vermemizin zamanı çoktan gelmiştir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 275 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 264 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 250 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 165 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 153 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar