Erdoğan-Trump telefon konuşması sonrasında Washington'da yaşananlar

Biliyorsunuz son telefon görüşmesinden sonra burada Beyaz Saray’dan adet olan ve beklenilen bir yazılı açıklama yapılmadı. Bu normal bir gelişme değildi zira bu sessizlik görüşmenin hemen sonrasında Washington...

Biliyorsunuz son telefon görüşmesinden sonra burada Beyaz Saray’dan adet olan ve beklenilen bir yazılı açıklama yapılmadı.

Bu normal bir gelişme değildi zira bu sessizlik görüşmenin hemen sonrasında Washington yönetiminin içinde yaşanan tartışmanın bir sonucuydu.

Telefonlar kapanır kapanmaz Washington’da bir grup Türkiye’ye yönelik sert bir açıklama yapılması yolunda bastırmaya başladılar.

SERTLİK YANLILARI 

Bu grup ağırlık olarak İran’a şahin olan insanlardan oluşuyordu. Bunlar temelde bölgede bir Kürt oluşumunun İran ve milislerine karşı etkin olabileceğini düşünenlerdi.

Liderler arasındaki görüşmede görevi gereği bulunan ulusal güvenlik danışmanı John Bolton da bu grubun içinde.

John Bolton

John Bolton

Bu arada yeri gelmişken yönetim içinde Türkiye’yi en iyi anlayan, en iyi tanıyan insan olan Suriye temsilcisi James Jeffrey’in de İran’a yönelik şahin olduğunu bilmemiz lazım. Ama o Kürt oluşumuna yönelik Türkiye’nin itirazlarını kaygılarını çok iyi de biliyor.

Telefon konuşmasından sonra Başkan Trump, Başkan Erdoğan ile Suriye’de koordineli çalışılmasını konuştuğu halde sert içerikli bir açıklama yazılmasına onay verdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 268 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 263 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 246 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 160 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar