Erdoğan Körfez'e giderken derin operasyon sürüyor

ŞU anda yönetim içinde olmasalar da yıllardır bölgeden sorumlu olup halen de bağlantıları süren Amerikalı uzmanlar, işin içinde İsrail’in de bulunduğu çok büyük bir operasyonun şu anda...

ŞU anda yönetim içinde olmasalar da yıllardır bölgeden sorumlu olup halen de bağlantıları süren Amerikalı uzmanlar, işin içinde İsrail’in de bulunduğu çok büyük bir operasyonun şu anda sürdürülmekte olduğunu, bu yüzden Erdoğan’ın Körfez gezisinin bölge ve Türkiye açısından çok kritik olduğunu vurguladı. Bana anlatılan hayli karmaşık da olan operasyonun esasları şöyle:

1- Operasyonun merkezinde aslında İsrail ve ABD’nin ortak oluşturduğu HAMAS planı var.

HAMAS’ı Mısır’a yaklaştırıp onun kontrolüne çekip pasifize etmek için Birleşik Arap Emirliği’nin (BAE) aracı olduğu bir harekât düzenlendi.

2- Yıllar önce Gazze’den çıkarıldıktan sonra BAE’ye kaçan Muhammed Dahlan (El Fetih’in önde gelen isimlerinden) Dubai Veliaht Prensi’nin önemli danışmanı oldu. Aynı zamanda Suudi Arabistan’ın veliaht prensi Muhammed bin Selman ile de yakın ilişkileri var. İşte bu Dahlan, Mısır’ın HAMAS operasyonunu yürüten kişi.

3- Muhammed Dahlan’ın aynı zamanda 15 Temmuz darbesi öncesinde FETÖ çetesi lideri ile de bağlantı kurup darbe girişimine para yardımı yaptığından da şüpheleniliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 260 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 262 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 242 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 157 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 149 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar