Erdoğan gerçekten siyasetin caz virtüözü mü?

Bu açıdan bakıldığında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türk siyasetinin caz virtüözü olduğunu söylemek gayet tabii ki doğru. Çünkü Erdoğan da siyasette yanlış olabilecek bir adım attığı takdirde bundan da yeni bir siyasi manevra çıkararak yeni yoldan yürüdüğü söylenebilir.

Habertürk televizyonunda her akşam gerçekleşen kapsamlı ve ülke gündemini değiştiren tartışma programlarından bir tanesinde Erdoğan’ın siyasi etkinliği açısından çok ilginç bulduğum bir benzetme yapıldı.

Misafir konuşmacılardan bir tanesi Erdoğan’ın Türk siyasetinin caz virtüözü olduğunu söyledi ve bunu şöyle açıkladı:

"Klasik müzik performansları ve caz performansları şu açıdan temelde ayrılırlar. Performans sürerken eğer caz sanatçısının bir notayı yanlış çalsa bile bu yanlışı kapamak için, bu yanlış notaya uygun yeni yorumlar getirerek, performansını sürdürme imkanı vardır.

Bundan yola çıkılarak Erdoğan'ın siyasi yaşamında yanlış bir adım atsa bile bununla uyumlu diğer adımları da atarak yanlışından bile kendisine siyasi açıdan anlamlı sonuçlar alabildiği söylenebilir. İşte bu yeteneği dolayısıyla Erdoğan'ın siyasetin caz virtüözü olduğu belirtilebilir."

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 266 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 263 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 246 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 158 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar