Düzeni bozacak büyük değişim

Dijital devrim ve beraberinde getirdiği yeni tüketim süreçleri, global eski düzende bozucu (disruption) etkiler yaratıyor. Akılı telefonlar, eski yapılarda en fazla “düzen bozucu” etkiyi yapan araçlardı....

Dijital devrim ve beraberinde getirdiği yeni tüketim süreçleri, global eski düzende bozucu (disruption) etkiler yaratıyor. Akılı telefonlar, eski yapılarda en fazla “düzen bozucu” etkiyi yapan araçlardı. Şimdi ise daha büyük düzen bozucu etkiyi yaratacak yeni devrime hazırlanılıyor.

“Sürücüsüz arabalar” en fazla 5-6 yıl içinde hepimizin hayatının doğal bir parçası haline gelecek. Bunun global düzen açısından gerçek bir devrim etkisi yaratması bekleniyor.

Düşünsenize, gündelik hayatımızın örgütlenmesinde temel rol üstlenmiş arabalar ve arabalı hayat tarzı yepyeni bir anlam kazanacak. Şehirlerde gündelik yaşam baştan aşağıya değişecek, trafik kuralları, yaya yolu kavramları tamamen farklı olacak.

Banliyöler yeniden örgütlenecek, şehir mimarisi tüm kavramları yeniden düşünmek zorunda kalacak, hukuki düzenlemelerin (ilk önce kaza sigortası hukuku değişecek) yapılması da gerekecek. Anlayacağınız, sosyal yaşamımız ve ilişkiler yeniden düzenlenecek.

Gayet tabii ki sürücüsüz araba piyasası, olağanüstü paraların döneceği bir sektör de olacak. Bu yüzden, son olarak General Motors’un da girdiği bu işte Google, Uber, Apple ve Tesla gibi devler önceliği almak ve piyasayı ele geçirmek için var güçleriyle çalışıyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 274 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 264 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 249 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 165 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 152 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar