Dokunulmazlıkların kalkması stratejik hata olur

HDP’li milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kalkması için TBMM’de bir süreç başlatılıyor. Hükümet bu süreci başlatmakta son derece haklı. Hukuken söylenebilecek bir şey bulunmuyor. Ama sadece...

HDP’li milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kalkması için TBMM’de bir süreç başlatılıyor. Hükümet bu süreci başlatmakta son derece haklı. Hukuken söylenebilecek bir şey bulunmuyor. Ama sadece hukuki yoruma dayanılıp işin siyasi boyutu ihmal edilirse bence büyük bir hata yapılmış olacak.

Dokunulmazlıklarla oynamak gibi önemli kararlar ancak hukuki ve siyasi yararlar çakıştığında alınmalı. Bu son derece zor bir konjonktürel durum ve bu durumda da çakışma olmayacak gibi görünüyor. Dokunulmazlıkların kaldırılması kararında yaşanacak her türlü siyasi sonuç da Türkiye’nin aleyhine olacak.

Çünkü bu konjonktürde Türkiye, kendi iç ve bölgesel Kürt meselesinin çözümüyle ilgili çok yönlü adımlar atıyor.

PKK ile mücadelede hiç taviz verilmezken işin sosyal boyutu ve Kürt vatandaşlarımızın geleceği ihmal edilmiyor. Halk kazanılırken terörist yok ediliyor. Anlayacağınız Türkiye, bu sorunu kökünden ve kalıcı çözmek için çok yönlü bir sürece girmiş durumda.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 275 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 264 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 250 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 166 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 153 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar