Derin devlet gerçekten varmış!

AMERİKAN devletinin istihbarat ve ulusal güvenlikle ilgili tüm birimlerinin eski ve yeni önemli isimlerinin katıldığı Aspen Güvenlik Zirvesi kısa süre önce yapıldı. Amerikan basınının ulusal güvenlik...

AMERİKAN devletinin istihbarat ve ulusal güvenlikle ilgili tüm birimlerinin eski ve yeni önemli isimlerinin katıldığı Aspen Güvenlik Zirvesi kısa süre önce yapıldı.

Amerikan basınının ulusal güvenlik konusundaki en önemli yazarlarından olan Washington Post’tan David Ignatius, konuşmacılara Türkiye’yi de ilgilendiren ilginç sorular sordu.

Toplantı bittikten sonra Ignatius, benim hislerime tercüman oldu diyebilirim.

Aspen Güvenlik Zirvesi bittikten sonra konuşmacıları kastederek, “Ben hayatımda derin devleti ilk kez bu kadar net biçimde karşımda gördüm” dedi.

Ben de katılıyorum bu tespite ve eğer Amerikan derin devletini oluşturanlar bu kadroysa o zaman Başkan Trump’ın başı hayli dertte olmalı.

Çünkü konuşmalarını dinlediğimiz Amerikan istihbaratının her düzeyinden insanların ortak duyguları, Başkan Trump’tan fazla hoşlanmamalarıydı.

Halen görevde olanlar üstü kapalı konuşuyordu, ama eski yöneticilerin Trump antipatisi açıklıkla ortaya çıkıyordu.

Bu duygularını yoğun biçimde ortaya koyan bir isim de eski Ulusal İstihbarat Direktörü James Clapper’dı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 266 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 263 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 246 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 160 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar