DEAŞ'a karşı koalisyon toplantısı

AMERİKA’nın inisiyatifiyle kurulmuş olan “DEAŞ’a karşı global koalisyon”toplantısı, 72 üye ülkenin katılımıyla dün Washington’da başladı. “Küçük...

AMERİKA’nın inisiyatifiyle kurulmuş olan “DEAŞ’a karşı global koalisyon”toplantısı, 72 üye ülkenin katılımıyla dün Washington’da başladı.

“Küçük grup” olarak adlandırılan ve içinde Türkiye’nin de yer aldığı DEAŞ’la ana mücadeleyi veren ülkelerin toplantısı ise 30 üyenin katılımıyla yarın yapılacak.

Küçük grubun dün ve bugün, global koalisyon üyeleri tarafından ele alınan konuları konuşup bir senteze ulaştıracağı belirtildi.

Washington’daki toplantının başkanlığını, ABD’nin DEAŞ’la mücadele özel temsilcisi Brett McGurk yapıyor. Yarınki küçük grup toplantısı bittikten sonra McGurk’ün bir açıklama yapması da bekleniyor.

Toplantılara ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’ın başkanlık edeceği düşünülüyordu. Ancak Tillerson şu an ABD dışında olduğu için başkanlığı McGurk yaptı. Bu nedenle ülkelerin toplantıya diplomatik katılım düzeyi de buna göre ayarlandı. 

UYUYAN HÜCRELER 

ABD kaynakları, bu toplantının çok önemli olduğunu, DEAŞ’ın Rakka ve Musul’dan çıkarılmasından sonra örgütün sona ereceğinin sanılmaması gerektiğini, örgütün temellerine dönerek uyuyan hücrelerini ve canlı bombalarını uyandırmaya yöneleceğini anlattılar.

Ayrıca, DEAŞ’ın liderlik kadrosunun Rakka’dan kaçarken yanlarında örgütün özellikle parasal, yeni militan kazanma ve propaganda işlerini yapanları götürmeyi tercih ettiklerini söylediler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 268 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 263 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 246 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 160 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar