DEAŞ dehşeti sürüyor

3 GÜNDÜR Washington’da sürmekte olan DEAŞ’a karşı global koalisyon toplantısı, perşembe akşamüstü tamamlandı. Kapalı kapılar ardından sızan bilgiler, Musul’da yaşanan bayram havasına...

3 GÜNDÜR Washington’da sürmekte olan DEAŞ’a karşı global koalisyon toplantısı, perşembe akşamüstü tamamlandı. Kapalı kapılar ardından sızan bilgiler, Musul’da yaşanan bayram havasına rağmen mücadelede daha yapılacak çok iş olduğunu gösteriyor.

Toplantıda tüm ülkeler, DEAŞ’a karşı askeri zaferden çok örgütün ideolojisine karşı bir zafer kazanılmasının daha önemli olduğu konusunda hemfikir oldular.

Bunu yapabilmek için DEAŞ’ın bırakıp kaçtığı yerlerde yapmış olduğu muazzam yıkımın hızla düzeltilmesi ve yerel halkın olabildiğince hızlı normal yaşama döndürülmesi gerektiği üzerinde anlaşma sağlandı.

Koalisyon toplantısı bağlamında kurulan çalışma grupları içinde yer alan stabilizasyon komitesi, salı gününden itibaren çalışmalarını sürdürdü ve Musul’un imarı için önerilerini perşembe günü koalisyonun asli ülkelerinden oluşan küçük gruba sundu.

HALKI SİLME PLANI

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 268 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 263 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 246 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 160 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar