Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Washington ziyareti

Baştan hemen söylemeliyim ki bu ziyarette Başkan Obama ile görüşmenin olup olmayacağının önemi yok. Erdoğan’a muhalif çevreler, daha ziyaret başlamadan “görüşme olmazsa bunun...

Baştan hemen söylemeliyim ki bu ziyarette Başkan Obama ile görüşmenin olup olmayacağının önemi yok. Erdoğan’a muhalif çevreler, daha ziyaret başlamadan “görüşme olmazsa bunun anlamı” üzerine fanteziler üretmeye başladılar.

Muhalif, hatta düşman çevrelerin Türkiye ayağı, görüşmenin olmamasının Türkiye’ye verilen bir uyarı olduğu görüşünü yaymaya çalışıyorlar. Washington ayağındaki düşman çevreler ise Wall Street Journal aracılığıyla Erdoğan’ı Washington’da soğuk bir karşılama beklediği söylentisini yayıyorlar.

Yıllardır Erdoğan ve AK Parti’ye düşmanlıklarıyla ünlü eski diplomatlar ve bürokratlar, örgütlenmiş oldukları fikir üretme kuruluşları aracılığıyla ziyareti kötülemek için çalışıyorlar.

Benim öğrendiğim, Amerikan yönetiminin, bu insanların faaliyetlerini kontrol etmeleri uyarısını el altından bu kuruluşlara ilettiği yönünde. Yani Obama, nükleer güvenlik toplantısı çerçevesinde normal olarak bir tek Çin lideri ile görüşse bile yönetimde Türkiye’ye karşı resmi bir tavır yok.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 275 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 264 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 250 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 166 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 153 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar