Çok önemli gelişmeler oldu... PKK iyice cendereye alınıyor (ABD'nin yeni hamlesi olacak mı?)

Şimdi Türkiye, Sincar anlaşması ile bölgenin PKK varlığından temizlenmesi için çizilen yol haritasının işletilmesini koordine eder duruma geldi. Bu gelişmelere yönelik ABD’nin yeni bir hamlesinin olup olmayacağı henüz net değil.

Dış ilişkileri izleyen yorumcular, ben de dahil, son günlerde özellikle Atlantik müttefikliği ekseninde yaşanmakta olan ilişkilere konsantre olmuş durumdaydık.

Son yapılan Avrupa Birliği liderler zirvesinde Avrupa’nın Türkiye ile ilişkilerini Amerika ile tamamen koordineli yürüyeceğinin net olarak ortaya çıkmasından sonra dikkatlerimizin o eksene yoğunlaşması normal karşılanmalı.

ASIL ÖNEMLİ GELİŞME SINIRIMIZDA OLDU

Ancak bizler Batı'ya konsantre olmuşken sınırımızın dibinde terörle mücadelemiz açısından o kadar önemli gelişmeler de oldu kibunları da atlamamamız ve ülkemizin bölge politikaları açısından bunları da düşünmemiz gerekiyor.

ÖNEMLİ DİPLOMATİK TRAFİK

Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi 17 Aralık’ta resmi bir ziyaret için Ankara’ya geldi. Onun ziyaretinden önce Irak Dışişleri Bakanı da Ankara’ya gelip bir dizi temasla daha sonra alınacak önemli kararların altyapısını hazırladı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 266 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 263 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 246 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 160 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar