Cinsel çekim

Kadın ile erkek birbirlerinden hoşlanıp sevişme sürecine girme kararını verirken ne tür davranış biçimleri sergilerler. Bu neredeyse sınırsız diyebileceğim kadar fazla yazıya konu olmuş bir konu.Gayet tabii ki..

Gayet tabii ki magazinsel diyebileceğimiz türdeki yazıların da ilgi alanına giriyor bu. Ama bir de konuya 'bilimsel' yaklaşmak isteyen çalışmalar var. Bu ikinci kategori tanım gereği yani bilimsel oldukları için okuması oldukça sıkıcı da olabiliyorlar. Magazinsel olanlar tabii ki yine tanım gereği çok daha eğlenceliler. Ancak onlarda da meselenin temeline sağlam inilmediğini söylemek mümkün.

64 yıldır bu konuda hala amatör kalabilmiş bir insan olarak konuyla ilgili bulabildiğim makaleleri hala daha amatör heyecan içinde okuyorum. 64'üncü yılda olduğum için amacım okuduklarımdan pratik bir sonuç çıkarmak değil tabii ki. sadece öğrenme arzumu tatmin etmek için okumaktayım.

Dediğim gibi bilimsel çalışmaları okumak insanı daha zorlayıcı bir şey. Ancak The Atlantic dergisinde yazar Ben Heely çok güzel bir iş yapmış. Bu konuyla ilgili bilimsel yazıları toparlayıp çıkardığı sonuçları tek bir makalede özetlemiş başlığı da 'Scientifically Proven Sources of Sex Appeal.'

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 268 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 263 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 246 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 160 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar