CHP’yi iktidara taşımak için son derece mütevazı bir öneri

CHP bir türlü iktidarı alma şansına yaklaşamıyor bile. Adında halkçı olmasına rağmen halk ile bir türlü bağlantı kuramıyor. Yanlışlardan öğrenmek yerine yanlışları tekrar etmek...

CHP bir türlü iktidarı alma şansına yaklaşamıyor bile. Adında halkçı olmasına rağmen halk ile bir türlü bağlantı kuramıyor.

Yanlışlardan öğrenmek yerine yanlışları tekrar etmek meziyetmiş gibi davranıyor.

Liderleri konuştuğu zaman kendilerinden zaten soğumuş olan halkı daha da kaybediyorlar. Bu duruma üzüldüğüm için, gerçek bir vatansever olarak CHP’yi iltidara taşımak için mütevazı bir öneriyi gündeme getirmek istiyorum.

Bu ülkede bu haliyle CHP’nin iktidara gelebilmesi Türkiye’ye yurtdışından yeni halk ithal edilmesiyle olabilir ancak.

Evet, yeni halk yani yeni seçmenler ithal edilirse ancak o zaman CHP’ye iktidar şansı doğabilir.

Gerçi bu da kesin değil, çünkü yeni gelen halk CHP’yi uzun süre dinlerse onların da ona oy vermekten vazgeçeceği kesindir. Bu yüzden halk ithal edilir edilmez hızla seçim yapılmalıdır.

Gerçi bu halk ithal etme fikri, bana değil Süleyman Demirel’e aittir. O bir seçimi kaybettikten sonra durumu “Ne yapalım kardeşim, halk mı ithal edelim yani?”diyerek ifade etmişti. Ben o günden bu yana bu halk ithal etme fikrini, Türkiye’nin gerçekten kurtulmasının yolunu açacak yöntem olarak görürüm.

Gerçi bu tek çözüm yolu da değildir. Eğer halk ithal etmek gerçekçi gelmiyorsa kendimizi ihraç da ettirebiliriz. Evet, CHP’yi yeni halk ithal etmek kurtarabilecektir, ama halkın buradan gitmesi, yani halksızlaşma da onu kurtarabilir. Belki bu ikinci yöntem daha da pratiktir. Çünkü bu ülkede yeterli teşvik alacağını düşündüğü takdirde her şeyi, her zaman ihraç edebilecek insanlar daima bulunabilir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 274 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 264 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 249 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 165 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 152 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar