CHP'nin başarılı olması için Trump'dan öğreneceği çok şey var

Özetle bütün CHP’liler bence bundan böyle ‘basit cümlelerle, karmaşık olayları rakamlara ve ayrıntılara boğmadan, halkın anlayabileceği sınırlı bir kelime haznesiyle’ konuşmaya başlamalılar.

Rana aylardır söylüyor. "Bu CHP’liler bir türlü halkın anlayacağı biçimde konuşamıyor. Bunu bir türlü beceremiyorlar. Şunu yazsana" diye söylenip duruyor. Ben de "Zaten siyaset yazmıyorum. Siyaseti sevmiyorum da. Yazacağım ilk siyasi yazıda da sanki bu ülkede eleştirecek başka hiç bir şey yokmuş gibi CHP’yi eleştirmeye de girmem" diyordum.

Ama hemen her kanalda CHP’nin nasıl kazanabileceği tartışması favori konu haline gelince de partiye yapıcı bir eleştiri getirmek de sanki gerekli gibi gözükmeye başladı.

*

Düşündüklerini, politikalarını halkın kolay anlayacağı şekilde formüle etmekte zorlanıyor gibi gözüken CHP'nin sanki bu konuda ABD başkanı Trump’dan öğreneceği çok şey var gibi gelmeye başladı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 255 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 259 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 240 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 155 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 146 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar