Chairman Selçuk

Allah onu başımızdan ebediyete kadar eksik etmesin, ama benim Selçuk Tepeli’yi anlayabilmem mümkün değil. Anlasam da anlamasam da onunla kesinlikle anlaşamayacağım. Bir defa aramızda sınıf farkı var. Yanlış...

Allah onu başımızdan ebediyete kadar eksik etmesin, ama benim Selçuk Tepeli’yi anlayabilmem mümkün değil. Anlasam da anlamasam da onunla kesinlikle anlaşamayacağım.

Bir defa aramızda sınıf farkı var. Yanlış anlaşılmasın, kimse kimseden daha üstün değil, ikimiz de aynı sınıftanız. Sınıfların en berbatı olan birer küçük burjuvayız.

Aynı anda hem burjuvalar hem de proleterler tarafından nefret edilmeyi başarmış bir sınıftır bu. Köylülerin ise onları umursadığını sanmıyorum. Yani laf kalabalığını bir kenara bırakırsak gündelik lisanla “küçük burjuvazi” sınıfı, hayli gıcıktır.

Selçuk’u tanıyana kadar bu sınıfın tüm özelliklerini en iyi kendimin temsil ettiğini, yani maksimum gıcık olduğumu sanıyordum. Ama onu tanıyınca “en iyi küçük burjuvalar” listesindeki sıralama değişti. Bir numarada şimdi o var. İkincilik Ertuğrul Özkök ile benim aramda gidip geliyor. Arada bir ben, gıcıklıkta onu bile aşıp ikinci oluyorum ki bu da hayli büyük bir başarıdır.

Her küçük burjuvanın hayatta bir sınıf atlama hayali mutlaka vardır. Örneğin, ben burjuva olmayı isterim. İkinci sıradaki Ertuğrul Özkök’ü ise burjuva olmak kesmeyecek gibi; artık o aristokrat olmayı kafaya koymuş gibi davranıyor. Küçük burjuvaların bu şekilde hayaller kurması- nın trajik olduğunun farkında değil gibi nedense.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 266 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 263 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 246 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 158 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar