Büyük Ortadoğu savaşı için Washington'da zirve var

İsrail Başbakanı Netanyahu, bugün Beyaz Saray'da ABD Başkanı Trump ile buluşuyor. Başkan için konuşma notlarını hazırlayan yönetim birimleri, İsrail'in İran ile Suriye topraklarında sıcak bir...

İsrail Başbakanı Netanyahu, bugün Beyaz Saray'da ABD Başkanı Trump ile buluşuyor.

Başkan için konuşma notlarını hazırlayan yönetim birimleri, İsrail'in İran ile Suriye topraklarında sıcak bir çatışmaya hazırlandığını düşünüyor.

Cumhuriyetçi Parti içinde etkin olan Senatör Lindsey Graham, şubat ayında İsrail’e yaptğı ziyaret sonrasında bir büyük savaş hazırlığı olduğunu ayrıca Beyaz Saray’a iletmişti.

Suriye tarafında da bir savaş hazırlığı olduğu bilgileri istihbarat kaynaklarında bulunuyor.

Suriye’deki İran’a yakın milisler ve Lübnan’daki Hizbullah’ın İran’ın lojistik desteğiyle girişeceği bu olası savaşta İsrail’in opsiyonları ve bir yandan bunun hazırlığı sürerken, diplomatik düzeyde neler yapılabileceği de konuşulacak bugünkü görüşmede. Yapılan hazırlıklar hakkında bilgisi olan İsrail ve Yahudi çıkarlarına yakın bir düşünce kuruluşundaki kaynağımdan aldığım bilgilere göre, Beyaz Saray’da şu noktalar dosyalarda bulunacak:

İSRAİL’İN BÜYÜK TEHDİT ALGISI

Buluşma hazırlıklarını bana anlatan kaynağım, İsrail’in Suriye’deki etkinliğini hem çok artıran hem de çok yayan İran’ı birinci ulusal güvenlik tehdidi olarak görüyor ve bu konuda Amerika’ya yaptıkları birçok uyarıya rağmen İran etkisini dizginlemek için Amerika’nın fazla bir şey de yapmadığını düşünüyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 268 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 263 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 246 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 160 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar