'Bugünün anlamını hatırladın mı?'

Yaradan onu başımdan ebediyen eksik etmesin. sevgili karım Rana evliliği benim için daha da rahatsız edici kılmak için özel taktikler geliştirmiştir...

Örneğin bazen durup dururken, ortada görünür hiç bir neden yokken, evin içinde ender bir sakinlik hüküm sürerken, hatta içimi nadir gelen bir his bile kaplamış kendimi biraz mutlu bile hissederken bana "Sen bugünün anlamını hatırlıyor musun?" der ve susar. Susar da beni bir endişe cehennemine atar. 

O günde geçmişte önemli ne olduğunu hatırlamak için kendimi yer dururum. Sevgililer Günü, Anneler Günü, doğum günleri elenmesi kolaydır. Sonra sıra ilk kavga ettiğimiz günü (bunda yılın her gününü yıldönümü, önemli gün olarak tutturma ihtimalimiz yüksektir) ilk tanışma günü (aslında bu Rana için acıyla anılması gereken bir gündür bana onu hatırlatacağını hiç sanmam ama ne olur olmaz diye onu da olasılıklar arasından elemek gerekiyor) düşünmek gerekiyor.
O günü önemli kılacak ne olabilir diye içim içimi yer, uykularım kaçar. Rana bunu başarınca olayı unutur gider, çünkü  aslında o gün de diğerleri gibi eskiden önemli hiçbir şey olmadığını bilir. Zaten yıldönümlerinden başta kendi doğum günüm olmak üzere hiç hoşlanmam. Atatürk’ün doğum günü ve Cumhuriyet'in ilanı birer istisnadır buna.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 268 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 263 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 246 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 160 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar