Bu 'Yüzyılın Anlaşması' değil, bu 'Yüzyılın Derin Devlet Ültimatomu'

Sedat Ergin 6 yıl Washington temsilcisi olarak çalıştıktan sonra Hürriyet Ankara temsilciliğine atanmıştı. Beni de Washington temsilcisi olarak onun yerine atadılar. Türk medyasında ender görülen biçimde centilmence devir teslim yapmak için birlikte uçtuk Washington'a.

Sedat sadece Türkiye'de değil global düzeyde bile az görülecek kalitede bir şey yaptı. Yıllardır güvenini kazanmış olduğu tüm Amerikan kaynakları ile beni tanıştırdı. Hatta çoğunu birlikte ziyaret ettik. Bugün hala daha ABD başkentinde bağlantılarım varsa bunu Sedat 'a borçluyum. Böyle bir devir teslim medyada yapılmadı ve yapılmayacaktı.Dönemin büyükelçisi Nüzhet Kandemir, Sedat ile benim bulunduğum özel bir yemek daveti verdi konutunda. Sedat'a 'güle güle' bana da 'hoş geldin' diyordu zarif büyükelçi.Nüzhet Bey, Amerika'nın başkentinde 'Büyük bir Yahudi komplosu' olduğuna inanırdı ve bunu da birçok yerde açıkça söylerdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 260 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 262 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 242 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 157 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 149 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar