Bu yazıda içselleşmiş otosansür vardır

Günler boyunca koalisyon görüşmeleri hakkında ekranlarda konuşan ve gazetelerde yazan arkadaşları izledim, okudum. Açıkça söylemeliyim ki, çok çok üzüldüm. Arada bir Freudyen dil sürçmesi...

Günler boyunca koalisyon görüşmeleri hakkında ekranlarda konuşan ve gazetelerde yazan arkadaşları izledim, okudum.

Açıkça söylemeliyim ki, çok çok üzüldüm.

Arada bir Freudyen dil sürçmesi yaşayıp da lafı eveleyip gevelemeden, gerçekleri olduğu gibi özetleyenlerin dışında büyük çoğunluğumuzun ruhunda otosansür çoktan içselleşmiş durumda.

Ya gerçek korkulardan ya da kafamızda yarattığımız korkular nedeniyle asıl gerçekten korkar gibiyiz.

Sanki Türkiye 1970 veya 1980’deymiş de normal şartlar altında bir koalisyon görüşmesi yapılıyormuş gibi havalara girip, sanki bir koalisyon oluşması için ortada gerçekten bir irade varmış gibi, bunun istenmesinin şu anda Türkiye’de mümkün olmadığını görmüyormuş gibi yorumlar yaptık geçmiş günlerde.

Bu hem bizlerin hem de okuyucularımızın aklına hakarettir.

Asıl sorun başka ve bizler eğer onun hakkında yazıp konuşamayacaksak, o zaman esas yapılması gereken, bari susma hakkının kullanılmasıdır.

Bakın CHP Lideri Kılıçdaroğlu sonunda açıklayıverdi.

AK Parti hiçbir zaman koalisyon hükümeti düşünmemiş, bu konu masaya dahi gelmemiş.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 275 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 264 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 250 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 166 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 153 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar