Bu dünyada var olmak

Türkiye'nin yakın geçmişinin birçok dönemini bizzat yaşayacak kadar yaşım oldu. Daha eskilerini de babam paylaşıyor benimle. İkimizin de ortak fikri, iç huzuruyla sadece var olabilmenin bile bu kadar...

Türkiye'nin yakın geçmişinin birçok dönemini bizzat yaşayacak kadar yaşım oldu. Daha eskilerini de babam paylaşıyor benimle. İkimizin de ortak fikri, iç huzuruyla sadece var olabilmenin bile bu kadar zorlaştığı başka dönem olmadığı yolunda. Birçok insanın içi endişeyle dolu. Sakinliği, huzuru özler hale geldik.

Bana göre 2018 yılı sadece var olmanın bile radikal bir sanata dönüştüğü yılların başlangıcı olacak.

Dengesi bu kadar bozulmuş, düşmanlıkların bu kadar arttığı, her an tırmanan endişelerin, tehlikelerin bulunduğu bir dünyada, özellikle bölgemizde arada bir de olsa iç huzurunu, sakinliği sağlayacak sistemleri kurarak yaşayabilme becerisi, radikal yeni sanatın temelini oluşturacak.

Bizler bunu başarabilirsek hepimiz sadece var olarak bile birer sanatçı haline dönüşeceğiz. Öyle görünüyor ki hepimizin iyi bir sanatçı olması gereği önümüzdeki günlerde daha da artacak.

Hep kavgaların, çatışmaların, gerginliklerin olduğu bir gelecek anlatılıyor bize. Artık kendimiz ve sevdiklerimizin geleceği için güzel şeyler söyleyen ve umut yaratan söylemler ortada görünmüyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 260 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 262 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 242 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 157 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar