Bu arada... Son F-35 dedikoduları

Türkiye, S-400 bağlantılı F-35 krizini makul bir çözüme ulaştırmak için Amerika'ya bir 'çalışma grubu' kurulması önerisini iletmişti.

IMF toplantısı vesilesiyle burada bulunan heyet Washington’da bir dizi görüşme de yaptıktan sonra Amerikan yönetiminin bu makul öneriyi ret ettiği haberi de geldi.

Bu gelişme bize artık şunu net olarak göstermeli:

1-Başkan Trump ve yakınındaki üst düzey yetkili görüştüğü Türk yetkilisine ne derse desin, nasıl davranırsa davransın, bunun son analizde pek önemi yok. Çünkü burada yönetim içinde Türkiye ile sorun çıkarmaya kararlı bir klik var ve bunlar da Kongre ile bağlantılı çalışıyorlar. Türkiye ilerde"Hani bize olumlu konuşmuştunuz" dediği zaman bunlar da olan bitenin sorumluluğunu Kongre’ye atarak işin içinden çıkmayı planlıyorlar.

TÜRKİYE'NİN YENİ BÖLGESEL GÜÇ MİMARİSİ

Amerika sadece ’Stealth' özeliğini (uçağın radarda görülmemesi özelliğini) bozacak diye S-400’lerin alınmasına karşı değil. Bunun aynı zamanda Türkiye’nin Amerika’yı dışlayarak kendisine yeni bir bölgesel güç mimarisi oluşturma girişimi olduğunu biliyorlar ve bundan da hiç hoşlanılmıyor burada.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 260 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 262 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 242 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 157 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 149 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar