Bowie’nin tüyler ürpertici sonunu anlattığı video

Gençliğimden beri sevdiğim, fırsat bulduğumda da konserlerini kaçırmadığım David Bowie’nin ölüm haberi gelince çok şaşırdım. Çünkü daima genç görünmeyi...

Gençliğimden beri sevdiğim, fırsat bulduğumda da konserlerini kaçırmadığım David Bowie’nin ölüm haberi gelince çok şaşırdım. Çünkü daima genç görünmeyi, yaşlanmıyormuş gibi davranmayı başaran bir insanın öldüğüne inanmak hem güçtü hem de insanın kendi ölüm korkusunu daha da artıran bir durumdu.

Çalışma arkadaşlarımla birlikte “www.haberturk.tv”de konuyu nasıl ele alırız diye düşünürken önüme Bowie’nin son yaptığı “Lazarus” videosu geldi. Bu tüyler ürpetici videoyu baştan sonra izledim.

Ölümün yaklaştığını hissetmiş Bowie. Hasta yatağında her yeri sarılmış ölmeye hazırlanırken bile şarkısını söylüyor. Ve “Bakın ben cennetteyim” derken yatağından yavaş yavaş havalanmaya da başlıyor.

Özetle, kendi ölümünün nasıl olacağını şarkı videosunu çektirdikten ve bunu doğum gününde ilk defa yayınladıktan sonra ölüverdi sanatçı. Ve geriye de bize şık ve parıltılı bir yaşamın sonunda tüyler ürperten, korku filmi tadındaki bu video kaldı.

Büyük bir sanatçının hayal ve gerçeğin birbirine karıştığı son günlerinde ölümü nasıl yaşadığının belgeseli olmuş, bu insanın beynine kazınan video.

Siz de seyredin, bakalım benim gibi etkilenecek misiniz? Benim gibi kafanızdan asla atamayacağınız bu görüntüler nedeniyle sarsılacak mısınız?

CUMHURBAŞKANI BU İŞE EL ATIYOR GALİBA

Dijital dönüşüm işinde çalıştığım 2 yıldır, her fırsatta Türkiye’nin dijital teknolojilerde büyük potansiyeli olduğunu; işi bilen, teknik yeterliliği yüksek gençlerimiz bulunduğunu; uygun ortam yaratılırsa dijital devrimde öncü ülkelerden biri haline gelebileceğimizi, belki ekonomik kurtuluşun bu yönde olacağını anlatıyorum.

Bu bir düş değil, elimizin altında ve yakalanması da kolay olan bir gerçek. Ama devletin koşulları yaratması ve gereken tedbirleri alması gerekiyor.

Koşullar bir defa yaratıldığında gençlerimiz içlerindeki büyük potansiyeli ortaya çıkaracak ve ülkemiz global düzende kendine yeni ve güçlü bir yer oluşturacak.

Yıllardır süren çağrılarıma ülke yönetiminden pek tepki gelmiyordu, ama sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan bu çığlığımı duymuşçasına öyle bir adım attı ki, doğrusu içim umutla doldu. Sonunda galiba bir hareketlenme olacak diye düşünmeye başladım.

Cumhurbaşkanı, Ankara’da ODTÜ’yü ziyaret etmekte olan Microsot CEO’suSatya Nadella’yı kabul edip konuştu. Nadella’nın, Türk gençlerinin büyük potansiyeli hakkında benimle aynı düşüncede olduğu biliniyor; bu fikirlerini mutlaka o konuşmada Cumhurbaşkanı’na da söylediğini tahmin ettiğimden, bu defa umutla doluyum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 275 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 264 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 250 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 166 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 153 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar