Bölgesel Kürt stratejisinde hükümetin önemli şık adımı

Bölgesel Kürt stratejisi denilince teröre, çatışmalara, Suriye’ye ve PYD’ye konsantre olan, tek önemli konunun bunlardan ibaret olduğunu düşünen medyamız, Davutoğlu hükümetinin bu...

Bölgesel Kürt stratejisi denilince teröre, çatışmalara, Suriye’ye ve PYD’ye konsantre olan, tek önemli konunun bunlardan ibaret olduğunu düşünen medyamız, Davutoğlu hükümetinin bu kısırdöngülerin dışına çıkarak bölgeye yönelik önemli ve anlamlı adımlar attığını göremiyor ve önemli gelişmeleri gözden kaçırıyorlar.

Halbuki Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın himayesinde ve Davutoğlu’nun koordinasyonunda, Kürt stratejisinde çok büyük ve önemli gelişmelere imza atılıyor.

Türkiye’nin global düzeyde oynayan en önemli markası Türk Hava Yolları, 10 Nisan’da Diyarbakır-Erbil arası uçuşlar başlattı.

Bu, bir havacılık anlaşması dışına çıkan, önemi çok daha büyük olan ve global sonuçları bulunan bir gelişmedir.

BÜYÜK STRATEJİ

Yeni uçuşları doğru bir perspektife koyabilmek için AK Parti hükümetinin Cumhuriyet tarihinde ilk kez bölgesel Kürt meselesine yönelik geliştirdiği bu anlamlı yeni stratejiyi yeniden düşünmek gerekiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 274 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 264 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 249 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 165 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 152 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar