Bir fotoğraf ve merkez bankaları

Başkan değişimi gerçekleştiğinden bu yana merkez bankaları hakkında bir laf etmek istiyordum. Ancak her makul insanın düşünüp söyleyeceği türde de yazmamak istiyordum.

Bu konuda denilebilecek en makul lafları Fatih Altaylı ‘Çok Şaşırmış numarası yapmaya gerek yok’ başlıklı 6 Temmuz tarihli yazısında etti. Bu konuda benim edeceğim makul laf, "O yazıda ortaya konan bakışa aynen ben de katılıyorum" demekten ibarettir.

 

***

 

Arayışımı bu noktada kesip başka konulara odaklanabilirdim ama konu hakkında farklı bir laf etmek isteği de kemirip duruyordu içimi. Bir yandan diğer yazıları yazarken konuya ilişkin yeni bir perspektif getirilecek gelişmelere de beynimi açık tutmuştum.

Sonunda aradığım açıklık Reuters’den geçilen Kim Kyumg Hoon’un çektiği fotoğrafla geldi.

Fotoğrafta merkez bankaları 'guvernorlar' toplantısına giden IMF’in eski, Avrupa Merkez Bankası’nın yeni başkanı Christine Lagarde’nin odaya girişi görülüyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 268 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 263 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 246 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 160 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar