Biden'ın başkanlığı Türkiye'yi nasıl etkiler

Amerika’da sandıklar henüz açılırken bile Türkiye, Biden başkan olduğu takdirde Türkiye’nin bundan nasıl etkileneceğini konuşmaya başladı.

Amerika’da sandıklar henüz açılırken bile Türkiye, Biden başkan olduğu takdirde Türkiye’nin bundan nasıl etkileneceğini konuşmaya başladı.

Kanallara çıkan yorumcuların önemli bölümü Biden’ın başkanlığının Türkiye’ye yönelik devlet politikalarını fazla değiştirmeyeceğini düşünüyor gibiydiler.

Ben aynı fikirde değilim.

Başkanların devlet politikalarının çizdiği sınırlar içinde hareket ettikleri doğrudur ama bu sınırlar içinde serbest davranma ve damgalarını vurma alanları da hayli büyüktür.

Biden gibi müesses nizamın oyucusu olan bir siyasetçi bu sınırlara tabii ki dikkat edecektir ama önemli farklar da ortaya koyacaktır.

Dolayısıyla Biden başkanlığında getirilecek politikalardan Türkiye hayli etkilenecek.

Türkiye’nin yeni dönemde neler olabileceğine kafa yormaya başlaması ve şimdiden yeni dönemin farklı Amerikan üslubuna hazırlanması gerekiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 260 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 262 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 242 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 157 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 149 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar