Biden-Erdoğan ilişkisinde yanlış yapmayı bırakalım

Özetle Cumhurbaşkanı bazı adımları Amerika’yı düşünerek değil Türkiye’nin ilişkilerindeki uzun vadeli çıkarlarını düşünerek atıyor olabilir. Biden ile ilişkisinin ise nasıl gideceği iki liderin yapacağı ilk resmi görüşmeden sonra netleşecektir bana göre.

Biden’ın başkanlık döneminde Erdoğan ile Beyaz Saray ilişkisinin nasıl olacağı konusu doğal olarak merak ediliyor.

Herkes kendi ideolojisine ve tavrına göre farklı tahminlerde bulunup duruyor.

Bunların hepsi doğal ama Erdoğan’ın Biden’a yönelik bir tavrı konusunda öylesine vahim bir hata yapılıyor ki bu hatada ısrar edilmesi durumunda Türkiye’nin aldığı tavırları net anlayabilmemiz mümkün olmaktan çıkabilir.

*

Bu yanlışı genellikle kendilerini muhalif diye tanımlayan çevreler yapıyor.

Erdoğan’ın birden özgürlüklerden ve adalet sisteminin iyileştirilmesinden bahsetmeye başlamasına işaret eden bu çevreler bu ani tavır değişikliğini Erdoğan’ın, ABD’den Türkiye’ye getirilmesi beklenen yaptırımları önlemek açısından şimdiden yapılmış bir manevradan ibaret olduğunu söylüyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 260 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 262 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 242 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 157 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 149 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar