Beyaz Saray'dan Dışişleri Bakanı'na 'Türkiye'ye şimdi gitme' baskısı

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’un Hamburg ve Kiev’den sonra İstanbul’a gitme kararı, yönetim içinde ciddi tartışma çıkardı. Beyaz Saray içindeki dengeleri yakından takip eden bir kaynak...

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’un Hamburg ve Kiev’den sonra İstanbul’a gitme kararı, yönetim içinde ciddi tartışma çıkardı. Beyaz Saray içindeki dengeleri yakından takip eden bir kaynak, Beyaz Saray’dan Dışişleri Bakanı’na, “Şimdi Türkiye’ye gitme, bunun zamanlaması yanlış” mesajının iletildiğini, ancak Tillerson’un buna rağmen Türkiye ziyaretini iptal etmediğini anlattı.

Yine bu kaynak, Tillerson’un gezi programına Türkiye’yi de dahil etmesine Beyaz Saray içinden başstratejist Steve Bannon ile Başkan Danışmanı Sebastian Gorka’nın itiraz ettiklerini söyledi.

BEYAZ SARAY’DA BAĞIRDI

Bu ikilinin, yönetim içindeki İslamofobik cephenin liderleri konumunda olduklarını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan hoşlanmadıklarını anlatan kaynak, bunların şu anda yapılacak ziyaretin ABD’nin bölgede yapmaya çalıştıklarına uygun olmadığını, eğer illa bir temas yapılacaksa bunun daha sonra yapılmasını istediklerini de anlattı.

Rex Tillerson, başkanın damadı ve danışmanı Jared Kushner’le de kavgalı. Dışişleri Bakanlığı’nı küçültme niyetleri için zaten yönetime kırgın olan Tillerson’un, haziran ayının son cuma günü Beyaz Saray’daki bir toplantıda, Kushner’in önünde personel yöneticisi Johny Stefano ile kavga ettiği ve ona bağırdığı haberi sızdı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 268 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 263 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 246 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 160 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar