Beyaz Saray CIA'den karşı espiyonaj uzmanı getirtecek, 12 kişilik şüpheli listesi hazırlandı

Başkan Trump kendisi hakkında son heberleri yayanı ‘vatan hainliği’ ile suçlayıp mutlaka bulunup işten atılmasını isteyince, Beyaz Saray’da bir tanesi resmi bir de gayri resmi soruşturma...

Başkan Trump kendisi hakkında son heberleri yayanı ‘vatan hainliği’ ile suçlayıp mutlaka bulunup işten atılmasını isteyince, Beyaz Saray’da bir tanesi resmi bir de gayri resmi soruşturma başlatıldı.

Resmi soruşturmayı özel kalem müdürü John Kelly yürütüyor. Ancak Bob Woodward’ın kitabında onun da Trump için "Aptal o" dediği anlatılmıştı. O bunu reddetti ama başkan Trump’ın ondan da şüphelendiği söyleniyor.

Gayri resmi sorşturmada ise anayasaya aykırı olarak, bazı şüphelilerin CIA’den getirilecek karşı casusluk uzmanları tarafından sorgulanması düşünülüyor. Aslında kendisi hakkında söylentileri yayanlar listesine Trump'ın, CIA başkanı Gina Haspel’in de adını koyduğu vurgulanıyor. Haspel her türlü suçlamayı reddetti ama Başkan'ın şüphesi devam ediyor.

Şimdi Haspel bazı yalan dedektörü makineleri ile en iyi uzamanlarını şüphelileri sorgulaması için göndermek zorunda kalablir. Bunların normal görevi Amerika’da yakalanan casusları sorgulmak.

Normal zamanlarda olunsaydı şimdi bu yapılmak istenen iş hem anayasaya aykırı hem de büyük bir skandal olurdu ama ABD Trump döneminde artık böyle şeylere çoktan alıştı.


12 KİŞLİK LİSTE 

Trump’ın en çok şüphelndiği insanlardan oluşan 12 kişilik bir liste hazırlattığı söyleniyor.

Bu listede daha çok alt düzeydeki Beyaz Saray görevlilerinin olduğu öğrenildi.

Ancak Trump, alt düzeyde de olsa, "Bunlar ulusal güvenlik hakkındaki gizli toplantılara katılıyor bu yüzden hain hemen bulunmalı" diyor.

Trump’ın ayıca kendisine karşı olduğunu bildiği ulusal istihbarat direktörü Dan Coats’dan da çok şüphlenmekte olduğu konuşuluyor Washington’da.


ONLAR NASIL SORGULANACAK BELLİ DEĞİL

Ancak yalan makinesine bağlanırsa CIA’nin onu sorgulayabileceği de şüpheli çünkü bu tür insanlar makineye bağlandıklarında yalanı saklamak ve tepki vermemek konusunda yine CIA tarafından eğitilmiş oluyorlar. Aynı sorun Gina Haspel açısından da var tabii ki.

Anlayacağınız Beyaz Saray'da, özel kalem müdürünün dediği gibi, tam bir curcuna hakim durumda.


TÜRKİYE'YE ELÇİ YİNE OLAMIYOR

Washington’da bir süredir Türkiye’ye büyükelçi olarak David Sadderfield’in atanacağı söylentisi yayılıyordu. Hatta ona Türkiye ile ilgili bazı istihbarat raporları bile gönderilmeye başlamıştı. Ancak onun ABD’nin yeni Mısır Büyükelçisi olması sürecinin başlatıdığı haberi sızınca Türkiye’deki koltuğun yine boş kalma ihtimali ortaya çıktı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 260 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 262 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 242 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 157 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 149 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar