Ben böyle teknokrat hükümetini kastetmemiştim ki!

NİHAYET bu ülkede gerçekten ihtiyaç olan siyasi adım atılmak üzere. Sonunda bir teknokratlar hükümeti bu defa galiba gerçekten de kurulacak. Ahmet Davutoğlu, ülkeyi seçime bir teknokratlar hükümetinin...

NİHAYET bu ülkede gerçekten ihtiyaç olan siyasi adım atılmak üzere.

Sonunda bir teknokratlar hükümeti bu defa galiba gerçekten de kurulacak.

Ahmet Davutoğlu, ülkeyi seçime bir teknokratlar hükümetinin götürebileceğini söyledi.

Teknokrat hükümeti önerisinin orijinal fikir babası olarak şunu söylemeliyim ki adı aynı olabilir, ama ben bunu kastetmemiştim!

İlk önce geçmişte olanları bir hatırlayalım:

*

Yıl 2002. Ülkede durum berbat. Zaten bu ülkede galiba durumların berbat olmadığı an pek de olamıyor. O yıl hükümet şaşkınlık içinde, zaten kör topal olan burjuvazimiz daha da körleşmiş. Ülkenin omuriliğini oluşturan eğitimli, meslekli insanlara darbe üstüne darbe vuruluyor ve bir çıkış yolu da ortada gözükmüyor.

Ben “Bu duruma müdahale gerekiyor” diyerek 13 Temmuz’da “Ara dönem hükümeti gerekiyor” başlıklı bir yazı yazdım. Tam anlamıyla kıyamet koptu.

Başlığından da anlaşılabileceği gibi bu yazı, demokrasi oyunu oynamakta olan nazik, kırılgan insanların kaldırabileceği türde bir yazı katiyen değildi. Zaten böyle bir amaç da taşımıyordu.

Amacım bu ülkeyi yönetenleri ve yönetici sınıfları uyarmak, onları biraz dürtükleyerek uyanmalarını sağlamaktı.

Açıkçası “ülkeye bir ara dönem hükümeti gerektiğini ve bunun da bir teknokratlar hükümeti olması gerektiğini” söyledim. Ülkeyi ancak bunun kurtarabileceğini anlattım.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 275 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 264 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 250 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 166 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 153 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar