Batı...

Ankara’daki saldırının bile Paris’teki saldırı kadar üzüntü ve tepki yaratmadığına yönelik birçok yazı çıktı. Yazılanlar haklıdır ve bu tuhaf bir durumdur. Hoşumuza gitmese de...

Ankara’daki saldırının bile Paris’teki saldırı kadar üzüntü ve tepki yaratmadığına yönelik birçok yazı çıktı. Yazılanlar haklıdır ve bu tuhaf bir durumdur. Hoşumuza gitmese de böyle bir tavrın neden ve nasıl olduğunu düşünmeye çalışmalıyız.

Üstelik sol gelenekten siyasi İslam’ın her rengine kadar, Batı’nın karanlık yüzünü öne çıkararak; eşitsizliğini, kapitalist sömürüsünü, emperyalizmini anlatarak yapılan çözümlemeler olmasına rağmen Batı kavramı hâlâ özlemle anılan yer olmuştur birçok kişinin kafasında.

Batı hakkında yapılan eleştiriler haklı olabilir, ama Batı aynı zamanda bir hayat tarzıdır da.

Karanlık yüzü ortaya çıkarmaya niyetli teoriler, bu hayat tarzının “dekadans”a dönük yönünü öne çıkarıp tavırlarına iç tutarlılık kazandırmaya çalışırlar.

Bu dekadans da vardır gayet tabii ki, ama belki bu dekadansın olması, yaşanabilmesi insan ruhuna çok uyan bir şey de olabilir.

Batı öyle böyle kötü olabilir, ama itiraf edelim en çok Batı düşmanı olanın kafasında bile Batı denilince ayrıca özgürce yaşam, hayat tarzlarının çeşitliliği, cinsel yaşamlardaki özgürlük, ilişkilerin modernliği, Batı kadınının görünümüne duyulan ilgi, cinselliğin bu kadın imajıyla özdeş tutulması da vardır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 275 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 264 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 250 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 165 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 153 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar