Babamın zehirleri

Rana'ya "Yaşasın, bak galiba cehennem yokmuş. Bundan da yırtma ihtimalim doğdu demektir bu" dedim. Bana acıyan bir ifadeyle tebessüm etti ve "Sen bakma onu diyenlere, o papazlar hayatta hiç evlenmediklerinden cehennem hakkında laf söyleme...

Rana'ya "Yaşasın, bak galiba cehennem yokmuş. Bundan da yırtma ihtimalim doğdu demektir bu" dedim. Bana acıyan bir ifadeyle tebessüm etti ve "Sen bakma onu diyenlere, o papazlar hayatta hiç evlenmediklerinden cehennem hakkında laf söyleme yetkisine sahip değiller. Bu konuda otorite ben sayılabilirim. Bana sorarsan cehennem vardır ve her evli insan, özellikle evli kadınlar bunu içgüdüsel olarak bilir" dedi.

Az daha “Ben de evli bir insanım ama bunu bilmiyorum” diyecektim ki sonra nadiren olan bir şey oldu ve makul davrandım; bu cevabımın beni hiç arzu etmediğim büyük bir belanın içine çekeceğine karar vererek ağzımı bu kez tuttum.

CEHENNEMİN BAŞKA VERSİYONU

Ve cehennemin bir başka versiyonunu yaşamak için babamı ziyarete gittim.

Bu defa ziyaretimin fazla hoş geçmeyeceğine dair bir his vardı içimde. Gerçi daha önce hoş geçeceğine dair bir beklentim olsa dahi de hoş geçmiyordu. Bu defa işlerin farklı olması için makul bir neden hiç yoktu ortada.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 266 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 263 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 246 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 160 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar