Avatar 2

Habertürk TV’de izledim. Yönetmen James Cameron, “Avatar 2”filmini çekmek için kolları sıvamış. İlk Avatar filmindeki teknik mükemmeliyetçiliğini ve yeni teknolojileri uygulama eğilimini iyi...

Habertürk TV’de izledim. Yönetmen James Cameron, “Avatar 2”filmini çekmek için kolları sıvamış. İlk Avatar filmindeki teknik mükemmeliyetçiliğini ve yeni teknolojileri uygulama eğilimini iyi bildiğimden, bu filmi sinemalarda görmek için en azından 2 yılımız daha olduğunu düşünmeme rağmen bu haber beni hayli heyecanlandırdı.

İlk Avatar filmi, sinema tarihinde bir dönüm noktasıydı. İkincisinin de öyle olacağına bildiğimden, filmin oluşma sürecini iyi izleyip bunu sizlerle bir “live-blog” heyecanı içinde paylaşmak niyetindeyim.

Bunun dışında Avatar 2 haberi bana, Hollywood’un global kültür üzerindeki hâkimiyetini de düşündürdü.

Dijital gelecekle ilgili bir konferans bağlamında bulunduğum New York’ta, geçen pazar sabahı bir fırsat yaratıp Star Wars’u IMAX formatında izlemiştim. Hollywood’da yeni film üretme süreci öylesine ivme kazandı, öylesine fazla yeni ürün var ki, ABD’de herhangi bir filmi izlemeye başlamadan önce sinema salonunda en az yarım saat gelecek filmlerle ilgili bölümü izlemek zorundasınız.

Birçok seyirciye gereksiz yük olarak gelebilen bu “gelecek programlar” bölümü, beni çok heyecanlandırır. Ben bu bölümde global dünyanın ilgi alanlarının ve kültür zevklerinin hangi yöne gitmekte olduğunu görürüm.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 275 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 264 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 250 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 165 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 153 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar