Atatürk'ün kurduğu cumhuriyetimizin kıymetini bilelim

Çoğumuz huzursuzuz. Sorunlardan bunaldık. Krizler yorgunuyuz.Üst üste gelen siyasi, sosyal ve ekonomik krizler hayatımızın normali oldu.Her an, her şey olabilir duygusuyla yaşamaktan bayağı yıprandık...

Üstüne üstlük dünyanın tüm yıpratıcı güçleri de amansız biçimde üzerimize sürekli geliyorlar, devamlı bizimle uğraşılıyor.
Ekonomimizi, inançlarımızı hayat tarzlarımızı her şeyi kullanarak bizi bölmeye, çökertmeye uğraşıyorlar.


ATATÜRK'E MİNNET DUYALIM


Dünyanın en önemli güç merkezlerinde devamlı öncelikli konu Türkiye’ye ne yapılabilir oluyor. Bu teorik bir şey değil, bunu ben Washington’da her gün yaşıyor ve görüyorum.
Ama her şeye rağmen bu yorgun cumhuriyetimiz dimdik ayakta.
Dünyanın neredeyse en belalı coğrafyasında yer alan ülkemiz çevremizdeki ülkelerin özgür seçimleri bırakınız yapmayı düşünemediği bile bir ortamda biz aslanlar gibi demokratik seçimlerimizi yapıpyolumuzda yürüyoruz. 
Onların çoğu gibi şanslı da değiliz. Bu coğrafyanın haritalarını dünya sisteminin merkezlerinde çizenler 100 yıl önce Türklerin doğal kaynak zengini olmaması için ellerinden geleni yaparakharitalarını ortaya çıkardılar. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 266 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 263 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 245 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 158 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar