Asker çekme kararından sonra Washington

Başkan Trump’ın Suriye’deki askeri gücünü hızlı biçimde çekeceğini açıklaması Washington’daki yönetimin tüm birimlerine bomba gibi düştü. Açıklama duyulur duyulmaz...

Başkan Trump’ın Suriye’deki askeri gücünü hızlı biçimde çekeceğini açıklaması Washington’daki yönetimin tüm birimlerine bomba gibi düştü.

Açıklama duyulur duyulmaz birimler arasında muazzam bir telefon trafiği başladı.

Sürekli konuştuğum insanları aradığımda telefonları hep meşgul sinyali veriyordu.

Başkan'ın en yakınındaki isimlerden tutun Suriye’de işleri götüren birimlerin başındakilere kadar hiç birisinin böyle bir açıklamanın geleceğinden haberi yoktu.

BAKANLIK AÇIKLAMA YAPMADI

ABD Dışişleri Bakanlığı öylesine şaşırmıştı ki öğleden sonra yapılan geleneksel basın brifingi acilen iptal edildi. Bakanlığın konu hakkında gelecek sorulara vereceği anlamlı bir cevabı olmadığından bu iptale gidildi.

Medya olarak yazılı sorularla bombardıman ettik bakanlığı, sonunda çareyi Beyaz Saray basın sözcüsünün yaptığı açıklamanın yazılı metnini aynen yayınlamakta buldular.

O yazılı metinde çekilmenin gerekçesi üzerine yeni ve anlamlı tek bir cümle yoktu. DEAŞ ile savaşta yeni aşamaya geçileceği söyleniyordu ama o yeni aşamanın ne olacağı beli değildi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 266 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 263 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 246 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 158 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar