Anna Wintour ve Vogue

Hayatlarında bir ara nedense gazete yazarlığından zengin olunup iyi hayat yaşanabileceğini düşünen ve batı medyasını takip eden gazetecilerin bol hayal kurarak izlemeyi çok sevdikleri medya şirketi Conde Nast'tır.

Bünyesinde New Yorker, Vanity fair, Vogue gibi dergileri de barındıran şirketin patronu eskiden bu gibi büyük dergilerin yayın yönetmeni ve iyi yazarlarına paralar dökerdi onları zengin gibi yaşatırdı.

Kendi parasına düşman değildi o patron. Parasını boşuna harcama heveslisi hiç değildi.Hali vakti yerinde olan insanların hayatlarına hitap eden önemli dergilerin başındaki insanlar da o hayatların içinde yaşayabilsin, o tür insanların ne hissettiğini, ne düşündüğünü bilebilsin diye, yani yazdıkları konuları birinci elden bilip görsünler diye harcanıyordu o paralar.

*

Tabii büyük paraların girdiği her ortamda olduğu gibi-hele o ortam gazetecilerin dünyası olduğunda- hemen kendilerini elit gibi gören bir takım oluştu ve haklarında dedikodular başladı.

Conde Nast artık sadece yayıncılığıyla değil bazı yazar ve yayın yönetmenleriyle konuşuluyordu. Onların nasıl yaşadığı, neler yaptıkları global düzeyde merak edilip konuşuluyordu.

Hatta Vogue Dergisi'nin yönetmeni Anna Wintour'da olduğu gibi haklarında film bile çekilebiliyordu. (Devil Wears Prada)

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 268 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 263 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 246 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 160 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar