Amerikan derin devletinin 'Darth Vader'i hortladı mı?

Amerikan yönetiminde yaşanmakta olan Beyaz Saray merkezli depremleri ulusal güvenlik uzmanı arkadaşlarla konuşurken, "Nereye baksam George W. Bush dönemindeki Başkan Yardımcısı Dick Cheney'in parmak izini görüyorum" dedim. Evet...

Amerikan yönetiminde yaşanmakta olan Beyaz Saray merkezli depremleri ulusal güvenlik uzmanı arkadaşlarla konuşurken, "Nereye baksam George W. Bush dönemindeki Başkan Yardımcısı Dick Cheney'in parmak izini görüyorum" dedim. Evet, Darth Vader derken onu kastettim. Cheney, kendisini Darth Vader olarak adlandırmış ve daha sonra bunu Steve Bannon da tekrarlamıştı.

Bugün eğer Amerikan derin devletinin yaptığı kötülüklerin sembolü olacak bir isim aranırsa bu olsa olsa Dick Cheney olurdu.

11 Eylül tarihinde New York vurulduktan sonra “terörle mücadele” adı altında global olarak ve özellikle de bölgemizde, var olan yasaların ve meşruiyet algısının sınırları zorlanarak yapılan her işin arkasındaCheney’in otoritesi vardır.

Donald Trump iktidara geldiğinden bu yana devletin geleneksel ekolünden insanlarla sertlik yanlısı, kendilerine bir savaş arayan şahinlerin mücadelesi sürmekteydi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 260 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 262 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 242 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 157 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 149 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar