Amerika'da darbe mi oldu?

Kısa süre önce Beyaz Saray'daki işinden yeni kovulan Omarosa Manigault Newman televizyona çıkıp "Beyaz Saray'da ülkeyi Trump'a karşı korumak için çalışan bir grup insan var" dediğinde kadının kendi...

Kısa süre önce Beyaz Saray'daki işinden yeni kovulan Omarosa Manigault Newman televizyona çıkıp "Beyaz Saray'da ülkeyi Trump'a karşı korumak için çalışan bir grup insan var" dediğinde kadının kendi yazdığı kitabı çok sattırmak için böyle konuştuğu yorumları yapılmıştı. Ama Bob Woodward, 'Korku' adlı kitabında durumun tam da böyle olduğunu anlatınca durumun aslında vahim olduğu sonunda anlaşılmaya başlandı.

En son olarak da bir Beyaz Saray çalışanı, New York Times'a gönderdiği imzasız yazıda, Beyaz Saray'da işlerin aslında ne kadar vahim olduğunu ve insanların Trump'a karşı ülkeyi korumak için çalıştıkları ve onlar olmasa ülkenin Trump tarafından tehlikeye atılacağını anlattı. Durumun böyle olduğu ortaya çıkınca seçilmiş başkanın yerine başkalarının ülkeyi yönetmekte olduğu konuşuluyor artık Washington'da.

Trump bu yazının çıkmasına gayet tabii ki çok öfkelendi. New York Times, yazı imzasız çıkmış olsa bile kendilerinin yazanı tanıyıp bildiklerini ama bunu açıklamayacaklarını söyledi. Beyaz Saray ise bunun vatan hainliği sayılacağını açıklıyor.

Anayasanın 25’inci maddesine göre başkanın görevden alınmasının da tartışıldığı Beyaz Saray’daki şu anki durumu tam anlamak için Bob Woodward’ın yakında piyasaya çıkacak kitabının içeriğine biraz bakmak gerekiyor.

KORKU

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 268 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 263 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 246 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 160 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar