Amerika Suriye'de kendisini köşeye sıkıştırıyor

Kısa süreliğine İstanbul'daydım. Gerçi teknolojinin verdiği imkanlarla Washington'daki kaynaklar ile her gün konuştuk görüştük. Ama hiç bir şey yüz yüze konuşmanın, anlatanın vücut diline...

Kısa süreliğine İstanbul’daydım. Gerçi teknolojinin verdiği imkanlarla Washington’daki kaynaklar ile her gün konuştuk görüştük. Ama hiç bir şey yüz yüze konuşmanın, anlatanın vücut diline, yüz ifadelerine de bakmanın yerini tutamıyor. Bu gazeteciliğin genelinde böyle ama özellikle bizim gibi ulusal güvenlik camiası ile konuşmak durumunda olan gazeteciler açısından daha da geçerli olan bir kural bu.

Çünkü üzerinde durulan tüm konular çok hassas. Oyuncular doğal olarak kendi ülke çıkarları açısından sürekli yalanlar da söyleyebiliyorlar. Bunları görebilmek ve doğruyu yalandan ayırabilmek ülke çıkarlarımızı zedelemeden en gerçekçi resmi çizebilmek için oyuncuları birebir görmek ve konuşmak hayati önemde.

Haftanın ilk iş gününde Washington’da bir dizi görüşme yaptım. Konu özellikle Suriye’deki durum ile ilgiliydi. Türkiye karşıtları ve konulara daha objektif bakmaya çalışanlar da kendilerinden beklenileni yaptılar. Sonunda oturdum hepsinin bir muhasebesini yaptım.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 268 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 263 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 246 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 160 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar