Amerika ile Rusya, Suriye'de savaşmamak için anlaştılar

Geçen şubat ayında Washington'da son derece önemli, birbiriyle bağlantılı iki gelişme oldu. Ayın ortasında, şu anda dışişleri bakanlığı için senato onayı beklemekte olan CIA Direktörü Mike...

Geçen şubat ayında Washington'da son derece önemli, birbiriyle bağlantılı iki gelişme oldu. Ayın ortasında, şu anda dışişleri bakanlığı için senato onayı beklemekte olan CIA Direktörü Mike Pompeo çok gizli bir operasyon yaptırdı ve Amerika'ya girme yasakları bulunan Rusya'nın en önemli 3 istihbarat örgütünün yöneticisini Washington'a getirtti. Onlarla CIA'nın Langley'de bulunan merkezinde uzun saatler süren toplantılar yapıldı. Aslında bu operasyon ve toplantılar halktan gizli tutulacaktı, ama senatoda Demokrat Partili Chuck Schumer olayı duyup sorunca işi açığa çıkarmak zorunda kaldılar.

Gelenler KGB’nin devamı oarak bilinen SVR’nin yöneticisi SergeyNarişkin, Rusya’nın iç istihbaratından sorumlu FSB’nin başı Aleksander Bartnikov ve Rusya’nın askeri istihbaratından sorumlu yetkiliydi. Bu konu o dönemde nedense hiçbir merkez medyada haber olmadı.

Casuslar âleminin insanlarını yakından tanıyan kaynaklar, o günlerde bana Washington’da CIA’daki toplantının konusunun Suriye ve Ortadoğu olduğunu, özellikle Suriye’de iki ülkenin tehlikelere açık biçimde karşı karşıya kalmadan siyasi bir çözüme nasıl ulaşabileceğinin temelinin atıldığını söylediler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 266 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 263 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 246 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 158 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar