Amerika hava sahası tehlikeli

Amerika, 11 Eylül saldırısından sonra hava sahanlığı ve uçuş güvenliği konusunda neredeyse fanatik denilebilecek düzeyde titiz oldu. Deyim yerindeyse hava sahasında göz açtırmıyor. 7/24 alarmda, tetikte olan...

Amerika, 11 Eylül saldırısından sonra hava sahanlığı ve uçuş güvenliği konusunda neredeyse fanatik denilebilecek düzeyde titiz oldu.

Deyim yerindeyse hava sahasında göz açtırmıyor.

7/24 alarmda, tetikte olan güvenlik taramaları var.

Ancak bütün bunlara rağmen Amerikan hava sahası, uçuşlar için son derece tehlikeli olmak üzere.

Bu durum herhangi bir güvenlik boşluğundan kaynaklanmıyor.

Yakın bir gelecekte Amerikan hava sahası öyle kalabalık olacak ki, normal yolcu uçaklarının son derece dikkatli olmaları gerekecek.

Bu kalabalığın nedeni, yolcu uçaklarında yaşanacak artış değil.

Drone adı verilen insansız, uzaktan kumandalı araçların sayısı önümüzdeki yıllarda yüzlerce misli artacak.

Bilhassa akıllı telefonlar aracılığıyla yapılan online alışverişlerde patlama olmasıyla birlikte, bu satın alınan malların müşterinin evine ulaştırılması sorunu ortaya çıktı.

Bu lojistik bilimiyle çözülebilecek bir sorun. İlk önce geleneksel yollarla, yani TIR’larla, kamyonlarla halledilmeye çalışıldı bu durum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 275 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 264 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 250 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 165 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 153 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar