AK Parti beynimize girdi

İnsanın beyin dalgalarını okuyarak yapılan pazarlamaya“nöropazarlama” deniliyor. Son zamanlarda burada kullanılan yöntemleri siyasete de uygulama çalışmaları var, bu...

İnsanın beyin dalgalarını okuyarak yapılan pazarlamaya“nöropazarlama” deniliyor. Son zamanlarda burada kullanılan yöntemleri siyasete de uygulama çalışmaları var, bu da “nöro-siyaset” olarak adlandırılıyor.

Sistem basit olarak şöyle çalışıyor: Seçmen beynindeki dalgalar, kimyasal reaksiyonlar yoluyla beynin öfke, heyecan, üzüntü, sevinç gibi alanlarının ne zaman canlandığı tespit ediliyor. Böylece siyasi liderin konuşmasında hangi bölümün diğerlerinden daha olumlu kabul edildiği ortaya çıkarılıyor.

Sonra liderin tüm konuşmaları bu sonuçlara göre yeniden düzenleniyor.

AK Parti, 7 Haziran seçiminde bu nöro-siyaset yöntemini kullanmış, kampanya döneminde bir Türk nöro-pazarlama şirketiyle anlaşmış ve konuşmaların seçmen üzerindeki etkinliğini artırmak için bu nöro-siyaset tekniğini uygulamış.

Çarşamba sabahı New York Times Gazetesi’nde bir arkadaşla buluştum. Benim konum sadece dijital dönüşüm süreçleri üzerine konuşmaktı. Sohbetimiz sürerken odaya gazeteciler girip çıkıyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 275 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 264 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 250 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 165 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 153 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar