Ahlak

Seküler ahlak, hakkında en fazla yazı, kitap yazılmış, büyük filozofların üzerinde çok düşünüp ürettikleri bir konudur. Bu yüzden seküler ahlakın kendi içinde tutarlı bir...

Seküler ahlak, hakkında en fazla yazı, kitap yazılmış, büyük filozofların üzerinde çok düşünüp ürettikleri bir konudur. Bu yüzden seküler ahlakın kendi içinde tutarlı bir düşünce sistemi vardır. Seküler ahlak, sadece terorik olan bir şey değilir, bunu hayatta yaşamak da, buna uygun örnek yaşamlar sürmek de mümkündür.


Keza dini ahlak da böyledir. Dini ahlak üzerine de çok fazla yazı-kitap vardır. Büyük beyinler bunun üzerinde de düşünmüş, ürünler vermiştir. Dini ahlakın da kendi içinde tutarlı bir düşünce sistemi vardır. Onu da hayatta yaşamak ve buna uygun örnek hayatlar sürmek mümkündür.
Bu iki ahlak anlayışı çatışmışlardır da. Bu çatışmaların sonucunda bazı sentezler çıkması mümkündür ve bu yönde girişimler de olmuştur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 275 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 264 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 249 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 165 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 152 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar